Fa uns dies vam descobrir aquesta recepta ja que teníem els ingredients, la vam fer a la nostra manera . Val a dir que ja l’hem repetit vàries vegades de tant que ens ha agradat. Es molt senzilla i ben saludable.
Amb Thermomix :
Ingredients per 2 persones :
- 460 grs de cols de Brusel.les
- 250 ml d’aigua
- 100 grs de xiitakes
- 1 gra d’all negre o també l’hem provat amb alls tendres
- 25 ml d’oli d’oliva
- 1 culleradeta de sal
Preparació:
Renteu bé les cols de Brusel.les i les poseu en el recipient varoma. Tapeu i reserveu. Netegeu els xiitakes, els renteu , talleu i reserveu.
Tireu l’aigua al vas de la Thermomix, tapeu , poseu el recipient varoma a la seva posició i programeu 25 minuts, temperatura varoma i velocitat 2. Retireu el varoma i reserveu.
Buideu el vas, l’eixugueu amb paper de cuina juntament amb la tapa , poseu la papallona als ganivets. Tireu l’oli i l’all programeu 5 minuts, temperatura 100 º i velocitat 1.
Afegiu les cols , els xiitakes i la sal . Programeu 5 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera.
Ho aboqueu al plat o plata i ja està llest per servir .
Sense Thermomix:
Renteu bé les cols de Brusel.les , les coureu al vapor. Quan estan cuites les escorreu i reserveu. Mentre es couen les cols , netegeu els xiitakes, els renteu , talleu i reserveu.
Poseu l’ oli a una paella amb el gra d’all que s’escalfi. Quan l’oli està calent i poseu les cols ,els xiitakes i ho saleu al gust. Ho deixeu coure a foc baix , quan veieu que el xiitake està tou ho retireu del foc i ho aboqueu al plat o plata i ja està llest per servir.
Bon profit !
El hola! M’encanta aquesta recepta, amb la devoción q els hi he agfat a les cols últimamente, te la copió i me quedó x aquí. Besets.
Me gustaLe gusta a 1 persona
Ei hola !!! Moltes gràcies !!!! Petonets
Me gustaMe gusta