Cols de Brusel.les amb xiitake

Fa uns dies vam descobrir aquesta recepta ja que teníem els ingredients, la vam fer a la nostra manera . Val a dir que ja l’hem repetit vàries vegades de tant que ens ha agradat. Es molt senzilla i ben saludable.

Amb Thermomix :

Ingredients per 2 persones :

  • 460 grs de cols de Brusel.les
  • 250 ml d’aigua
  • 100 grs de xiitakes
  • 1 gra d’all negre o també l’hem provat amb alls tendres
  • 25 ml d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de sal

Preparació:

Renteu bé les cols de Brusel.les i les poseu en el recipient varoma. Tapeu i reserveu. Netegeu els xiitakes, els renteu , talleu i reserveu.

Tireu l’aigua al vas de la Thermomix, tapeu , poseu el recipient varoma a la seva posició i programeu 25 minuts, temperatura varoma i velocitat 2. Retireu el varoma i reserveu.

Buideu el vas, l’eixugueu amb paper de cuina juntament amb la tapa , poseu la papallona als ganivets. Tireu l’oli i l’all programeu 5 minuts, temperatura 100 º i velocitat 1.

Afegiu les cols , els xiitakes  i la sal .  Programeu 5 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera. 

Ho aboqueu al plat o plata i ja està llest per servir .

Sense Thermomix:

Renteu bé les cols de Brusel.les , les coureu al vapor. Quan estan cuites les escorreu i reserveu. Mentre es couen les cols , netegeu els xiitakes, els renteu , talleu i reserveu.

Poseu l’ oli a una paella amb el gra d’all que s’escalfi. Quan  l’oli està calent i poseu les cols ,els xiitakes i ho saleu al gust. Ho deixeu coure a foc baix , quan veieu que el xiitake està tou ho retireu del foc i ho aboqueu al plat o plata i ja està llest per servir.

Bon profit !

2 Comentarios Agrega el tuyo

  1. Glòria dice:

    El hola! M’encanta aquesta recepta, amb la devoción q els hi he agfat a les cols últimamente, te la copió i me quedó x aquí. Besets.

    Le gusta a 1 persona

    1. acasacuinem dice:

      Ei hola !!! Moltes gràcies !!!! Petonets

      Me gusta

Deja un comentario