Pastís de fruits vermells amb crema de formatge

L’Anna va preparar aquest pastís per les guerrilleres del ganxet per celebrar els èxits d’aquesta temporada. Aquest pastís feia uns dies l’havien fet a masterchef i ella el va voler provar de fer. Estava boníssim i tots varen repetir! Si el feu èxit assegurat! Això sí, és una mica laboriós.

Recepta amb thermomix

Ingredients:

  • 100 gr de sucre
  • 4 ous de gallina feliç
  • 1 pessic de sal
  • 200 gr de farina de rebosteria
  • 50 gr de farina d’ametlla
  • 16 gr de llevadura química
  • 90 ml d’oli d’oliva
  • 180 ml de llet d’ametlla
  • Un rajolí d’aroma de vainilla (al gust)

Crema de formatge:

  • 250 grs de sucre
  • 160 grs de mantega a temperatura ambient
  • 400 grs de formatge philadelphia fred

Decoració:

  • Fruits vermells mores, gerds, nabius

Preparació de la base:

Pre-escalfeu el forn a 180º amb calor a dalt i a baix o ventilador .Prepareu un motlle desmotllable d’uns 24 cm de diàmetre per 8 d’alt i unteu amb mantega i una mica de farina perquè no s’enganxi.

Poseu en el vas els 180 gr de sucre i feu-lo glaç, programeu 30 segons a velocitat progressiva. Separeu el sucre en 2 bols, en un posareu 80 gr i en un altre els 100 gr restants.
Poseu la papallona i aboqueu al vas les 4 clares dels ous -reserveu els rovells- i una mica de sal. Programeu 8 minuts, 37 º, velocitat 3-1 / 2. Quan comenci a muntar la merenga – als dos minuts de funcionament-, afegiu els 80 gr de sucre pel bocal sense parar la màquina però amb compte. Reserveu en un bol gran.
En el vas ja sense papallona, ​​aboqueu la farina , el llevat i el sucre restant, tamiseu 15 segons a velocitat 6.
Incorporeu l’oli, la llet, l’aroma de vainilla , els rovells, i programeu 10 segons a velocitat 6.
Aboqueu en un bol la barreja de farines i incorporeu ¼ de la merenga. Barregeu perquè la massa quedi més lleugera. Ara afegiu  la resta de la merenga i barregeu amb moviments des de sota cap amunt perquè la merenga no baixi i s’airegi la nostra massa.
Aboqueu la barreja en el motlle preparat i introduïu al forn 45 minuts a 180º o els primers 30 minuts a 180 º i 20 minuts més a 165ºC. Comproveu amb l’ajuda d’un escuradents que està perfectament cuit. Retireu a una reixeta,un cop fred, desemmotlleu i partiu fent capes . Reserveu.  L’Anna va fer el pastís una altra vegada per tenir suficients capes.

Preparació per la crema de formatge poseu el sucre  en el vas de la Thermomix i programeu 30 segons, a velocitat progressiva 5-7-10.

Afegiu la mantega a trossos petits (ha d’estar tova) i programeu 3 minuts, a velocitat 2½. Amb l’espàtula, separeu la crema que hi hagi a les parets i base del vas i programeu 1 minut més, a velocitat 3.

Remeneu de nou amb l’espàtula i afegiu el formatge Philadelphia. Programeu 1 minut, a velocitat 3½. Acabeu de barrejar bé amb l’espàtula, fins que quedi una crema fina i suau.

Muntatge:  Talleu la base en 2 capes fines com les de la foto de baix , poseu una primera capa de la base, després amb una mànega pastissera i boquilla poseu la crema de formatge a dins i aneu decorant , aboqueu els nabius, gerds i mores per sobre , afegiu la segona capa de pastis i feu el mateix procediment amb la mànega pastissera. I feu l’última capa acabant de decorar.

Poseu al congelador que us quedarà millor una parell d’hores i després just al principi de l’àpat el traieu.

Bon profit !

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s