Amanida coleslaw

Feia dies que teníem ganes de preparar aquesta amanida , justament ens varen regalar un cabdell de col i aprofitant que fa calor la vàrem preparar. És una amanida feta principalment de col crua a tires. Pot incloure també pastanaga a tires i altres ingredients, com fruits i verdures, pomes, ceba tendra, pebrots i diverses espècies. Nosaltres la vàrem acompanyar amb maionesa .

Amb thermomix:

Ingredients:

  • una col petita (250 grs)
  • 150 grs de pastanagues
  • 150 grs de poma àcida granny smith

Per la maionesa:

  • 1 ou de gallina feliç
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1/2 cullerada d’aigua
  • 1 culleradeta de mostassa de Dijon
  • 120 ml d’oli d’oliva
  • 60 ml d’oli de coco desfet però no calent
  • 1/2 culleradeta de sal
  • Pebre

Preparació:

Amanida:

Netegeu la col , la partiu en quatre trossos i la poseu al vas de la Thermomix. Programeu 4 segons , velocitat 5 . Reserveu en un bol .

Poseu les pastanagues , pelades i tallades  en 2 trossos al vas i programeu 4 segons, velocitat 5 . Reserveu juntament al bol de la col.

Renteu i poseu la poma tallada en quarts i sense llavors al vas. Programeu 4 segons , velocitat 4. L’afegiu al bol amb la col i la pastanaga. Barregeu bé amb l’espàtula . Reserveu.

Maionesa :

Poseu tots els ingredients al vas , programeu 20 segons , velocitat 5. 

Aboqueu la salsa sobre l’amanida , barregeu bé i deixeu que reposi a la nevera una horeta abans de servir-la.

Bon profit!

Sense thermomix:

Amanida:

Netegeu la col , la partiu en quatre trossos i la talleu juliana. Reserveu en un bol .

Peleu les pastanagues , les talleu en juliana . Reserveu juntament al bol de la col.

Peleu la poma en quarts i sense llavors , la talleu juliana . L’afegiu al bol amb la col i la pastanaga. Barregeu bé amb l’espàtula . Reserveu.

Maionesa: 

Poseu l’ou juntament amb el suc de llimona, l’aigua, la mostassa al vas de la batedora. Afegiu els olis , poseu la batedora fins al fons del vas , doneu tocs de turbo fins que l’ou comenci a lligar, després a poc a poc moveu el braç lentament cap amunt que es vagi incorporant tot l’oli. Salpebreu al gust. Aboqueu la salsa sobre l’amanida , barregeu bé i deixeu que reposi a la nevera una horeta abans de servir-la.

Si us sobra maionesa la poseu amb un pot vidre i el guardeu a la nevera.

Bon profit!

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s